Пампорово

Разположен е във вътрешността на Родопите на 1650 м надморска височина, в подножието на връх Снежанка. Намира се на територията на Община Смолян и на Община Чепеларе, на разстояние около 220 км от София, 85 км южно от Пловдив, 15 км северно от Смолян и 10 км южно от Чепеларе.

Климатът в района на Пампорово се отличава с мека зима, в която има над 100 слънчеви дни. Курортът се нарежда на първо място по слънчеви дни сред всички планински курорти в България. Средната годишна температура е 5,5°С.

Основният туристически поток към Пампорово е през зимните месеци, защото курортът е пригоден предимно за ски спортовете. Почти всички ски писти в курорта започват от връх Снежанка, като тяхната надморска височина е от 1926 м до 1400 м. Туристическият сезон започва през декември и продължава почти до края на април.

Заради красивата природа областта се посещава от туристи и през летните месеци. Връх Снежанка е измежду Стоте национални туристически обекта на Българския туристически съюз. Печатът е в хижа “Студенец”.

Kомплекс Перелик Палас се намира на около 10 км от курорта Пампорово, на около 2 км от новоизградения се Спортно-туристически център Перелик и 6-седалковия лифт и на около 5 км от Смолянските Езера, в непосредствена близост до курортно селище Стойките - разположено в сърцето на Родопите - планината на митичния Орфей.
Лято 2021 г. сред красотата на Пампорово - All Inclusive настаняване
53.00 лв.
Ски ваканция с 25% отстъпка - Пакети със закуска и вечеря
58.00 лв.
Пампорово е един от най-атрактивните и посещавани планински курорти, които предлагат чудесни условия за почивка и туризъм ...
90.00 лв.
В сърцето на Пампорово през зимата - цени със закуски и вътрешен басейн
93.00 лв.
На ски в Пампорово - цени със закуски и вечери, -15% ранни
128.00 лв.
ALL INCLUSIVE "ACTIVE" НОВИ НЕЗАБРАВИМИ СПОМЕНИ В ПЛАНИНАТА ЗА ЦЯЛОТО СЕМЕЙСТВО С ВКЛЮЧЕНА АНИМАЦИЯ
132.00 лв.
През Септември в Пампорово - Изгодна оферта със закуска и вечеря Комплекс Камелия, Пампорово
147.90 лв.
Copyright MAXXmarketing GmbH
JoomShopping Download & Support